Esittelyssä TERVETULOA METSÄÄN -kampanjan somelähettiläs Janne Sergejeff

Janne Sergejeff työskentelee ajokoneenkuljettajana Iin Metsätyöllä. Tervetuloa Metsään -kampanjassa hän toimii somelähettiläänä jakaen palasia arjestaan metsäkoneenkuljettajana. 

Jannen isä ja isoisä omistivat metsäkoneyrityksen, minkä Janne arvioi olleen ensimmäinen kipinä metsäalalle lähtemisessä. Ollessaan ysiluokkalainen hän sai ajaa metsäkonetta itsenäisesti viikon ajan, mikä vahvisti päätöksen lähteä opiskelemaan. Vuonna 2004 hän aloitti täysipäiväisesti ajokoneenkuljettajana.

Metsässä jokainen päivä on erilainen 

Itselleen Janne on luvannut, että siinä vaiheessa, kun yli viikon verran töihin alkaa olemaan tympeää lähteä, hän katsoo jotain muuta. Sitä ei ole tapahtunut. Työssä voi jatkuvasti haastaa itseään, oppia uutta ja kehittyä. 

“Parasta tässä on se, että jokainen päivä on erilainen. Koskaan ei oo tullut samanlaista päivää vastaan. Se pitää työn mielenkiintoisena.”

Metsä työympäristönä sekä erilaiset paikat, joissa töitä on saanut tehdä, ovat Jannen mielestä työn parhaimpia puolia. Työnsä kautta hän on nähnyt Suomen, jopa Ruotsin, luontoa laajemmin kuin moni muu. 

Vastuullinen työ haastaa sopivasti

Ajokoneenkuljettajan työ muuttuu koko ajan entistäkin vastuullisemmaksi. Töissä täytyy sekä suunnitella että soveltaa, jotta työ etenee tehokkaasti ja lopputulos on korkealaatuinen. Oikeita päätöksiä pitää tehdä nopeasti päivittäin. Kuljettajan täytyy ajatella työtään koko ajan eteenpäin.

Kuljettajan täytyy tulla toimeen itsensä kanssa

Oma-aloitteisuus ja itsensä kanssa toimeen tuleminen ovat Jannen mielestä tärkeimpiä ominaisuuksia kuljettajan työssä. Kuljettaja on metsässä yksin eikä puhelinkaan kaikissa paikoissa toimi. Sosiaalisia taitoja tarvitaan kuitenkin, jotta maanomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa kommunikointi toimii.

Jannen terveiset hakijoille:

Jos kiinnostaa pienestikin koneet ja luonnossa työskenteleminen, kannattaa tutustua rohkeasti tähän alaan! Seuraa meidän somelähettiläiden kautta kuljettajien arkea Instagramista, Facebookista tai YouTubesta. Voit myös vaikka piipahtaa jollain työmaalla, niin näet mistä on kyse. Joku paikallinen yrittäjä voi päästää jopa sinne ajokoneen koppiin istumaan, jos kysäiset ja kerrot että ala kiinnostaa. Tutustumalla alaan näet, puraiseeko se kärpänen!

Seuraa Jannen arkea ajokoneenkuljettajana somekanavissamme!

Takaisin ylös