Kuka voi hakea?

Laajenna huoletta kuvaasi kuljettajista. Voit olla karski ja voimakas mies tai kaikkea muuta. Teknologian myötä kuljettajan työ on kehittynyt taitolajiksi, jossa ei tarvita fyysistä voimaa. Kuka tahansa voi ryhtyä kuljettajaksi. On kuitenkin muutamia seikkoja, jotka vahvistavat soveltumista ja alalla viihtymistä.

Onko minusta kuljettajaksi?

Voit hakea mukaan, jos metsäkoneen- tai puutavara-autonkuljettajan työ kiinnostaa ja haluaisit työllistyä Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa tai Lapissa.

Mukaan voi hakea eri lähtökohdista:

 1. Sinulla ei ole aiempaa kokemusta, mutta omistat B-luokan ajokortin
 2. Sinulla on jotain kokemusta metsäalasta tai kuljettamisesta
 3. Olet alan opiskelija tai vastavalmistunut
 4. Olet osaava ammattilainen

Voit sopia kuljettajaksi jos

 • Metsäala ja itsenäinen työ kiinnostavat 
 • Sinulla on B-luokan ajokortti ja olet taitava kuski
 • Et pelkää kovaa työtä tai isoja koneita
 • Konkreettinen työ innostaa
 • Mielestäsi huumori kuuluu elämään
 • Olet tottunut suorapuheisuuteen ja ehkä se on sinullekin luontaista
 • Olet minkä tahansa näköinen tai kokoinen, feminiininen tai maskuliininen

Mikä näistä kuvastaa sinua?

Ei ole aikaisempaa kokemusta

Sinulla ei ole lainkaan aiempaa kokemusta raskaan kaluston kuljettamisesta eikä metsäalasta. Olet kiinnostunut ja arvioit soveltuvasi alalle. Haluat suorittaa tarvittavan koulutuksen ja tarvitset tukea, kun etenet kohti työllistymistä kuljettajan tehtäviin Pohjois-Suomessa. Olet suorittanut B-luokan ajokortin.

Lue lisää

Kokemusta löytyy

Sinulta löytyy kokemusta metsäalasta tai kuljettamisesta, mutta ei molemmista. Olet ehkä toiminut metsäalalla eri tehtävissä ja nyt haluat kouluttautua metsäkoneen- tai puutavara-autonkuljettajaksi. Olet suorittanut B-luokan ajokortin. Tai sinulla saattaa olla kokemusta raskaan kaluston kuljettamisesta, mutta et ole aiemmin toiminut metsäalalla. Koet, että sinulla on valmiuksia työhön, mutta tarvitset koulutusta joko kuljettamisesta tai metsäalasta.

Lue lisää

Olen opiskelija

Olet tällä hetkellä joko a) opiskelemassa metsäkoneen- tai puutavara-autonkuljettajaksi ja valmistut seuraavan vuoden aikana tai b) olet vastikään valmistunut. Etsit kokemusta ja varmuutta työn tekemiseen sekä tulevaisuuden työpaikkaasi. Työpaikassa kaipaat mahdollisuutta opetella työtä käytännössä ja valmentajan tukea.

Lue lisää

Olen osaava ammattilainen

Sinulla on paljon kokemusta puutavara-auton tai metsäkoneen kuljettamisesta ja olet ollut alalla pitkään. Voit sanoa olevasi varma tekijä, joka on todellinen voimavara yritykselle. Olet kiinnostunut hyvistä työmahdollisuuksista Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa tai Lapissa. Haluat tutustua potentiaalisiin työnantajiin.

Lue lisää

Kiinnostuitko?
Hae mukaan jo tänään!

Tutustu työhön
ja elämään

Takaisin ylös