Konemetsä Oy

Konemetsä on toiminut alalla lähes 60 vuotta. Rovaniemellä sijaitseva yritys on erikoistunut koneelliseen puunkorjuuseen. Lisäksi yritys tekee maansiirtotöitä kesäisin ja aurausta talvisin suuressa mittakaavassa. Palveluitaan he tarjoavat pääosin Rovaniemellä, mutta puunkorjuuta he tekevät laajemmin Länsi-Lapin alueella.

Lappi, Rovaniemi 20

Pohjoista osaamista jo vuodesta 60

Konemetsä on perheyritys, jonka juuret ovat 1960-luvulla. Yrittäjä Marko Muurosen isoisä on aikoinaan perustanut yrityksen. Vuosikymmeniin on mahtunut muutoksia ja kasvua. Nykyisen muotonsa yritys saavutti vuonna 1995. Tänä päivänä Markon veli Antti Muuronen on myös osakkaana yrityksessä. Konemetsän päätoimiala on puunkorjuu, mutta he tarjoavat myös sesonkiluontoisia palveluita. Kesäisin yritys tekee paljon maansiirtotöitä ja talvisin auraustöitä.

Työpaikalla saa olla oma itsensä

Yritys haluaa tarjota tekijöilleen sellaiset työolosuhteet, jossa kuljettaja voi viihtyä hyvin ja olla vapaasti oma itsensä. Muurosen mukaan työporukan yhteishenki on tiivis ja hyvä. Yhteen hiileen puhalletaan kovaa.

Ihmiset pyritään ottamaan huomioon yksilöinä. Erilaiset tilanteet ja toiveet pyritään huomioimaan niin, että töissä on hyvä olla. Yhteiset virkistyshetket, yhteisöllisyys ja toisten huomioiminen ovat vaikuttaneet yhteishenkeen positiivisesti. Myös molemminpuolinen joustavuus vaikuttaa Muurosen mielestä siihen, että ihmiset haluavat pysyä työpaikassa.

Työntekijässä arvostetaan motivaatiota

Muurosen mielestä hyvä motivaatio on tärkeintä työntekijässä. Kun on motivoitunut tekemään töitä, muut tarvittavat ominaisuudet seuraavat. Esimerkiksi halu kehittyä kumpuaa korkeasta motivaatiosta. Myös aloitekyky ja tunnollisuus ovat Muurosen mielestä tärkeitä ominaisuuksia, sillä töitä on pystyttävä tekemään itsenäisesti.

Lisäksi tarvitaan joustavuutta. Työn luonteeseen kuuluu se, että aina ei voi lopettaa töitä kellon mukaan. Joskus työpäivät ovat lyhyempiä ja joskus pidempiä. Olosuhteet vaikuttavat paljon ja niitä ei aina voi hallita, vaikka haluttaisiin.

Marko Muurosen terveiset hakijoille:

“Rohkeasti ottamaan yhteyttä!”

Takaisin ylös