Kuljetus Leinonen

Kuljetus Leinonen on kolmannen polven kuljetusalan yritys Kainuusta. Paltamossa sijaitseva yritys tarjoaa puutavarakuljetuksia, traktoriurakointia ja kaivinkoneurakointia paikallisesti.

Kainuu, Paltamo 5

Perheyritys kolmannessa polvessa

Nykyisellä nimellään Kuljetus Leinonen on toiminut vuodesta 2020. Yrittäjä Juha Leinosen isoisä aloitti yritystoiminnan 1952, josta hänen isänsä jatkoi toimintaa. Toiminimi vaihtui osakeyhtiöön 1990-luvulla. Paltamossa sijaitseva yritys toimii paikallisesti tarjoten puutavarakuljetuksia, traktoriurakointia ja kaivinkoneurakointia. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 4 puutavara-autonkuljettajaa.

Tiivis yhteishenki

Juha Leinonen kuvailee työporukan yhteishenkeä tiiviiksi. Monet työntekijät ovat kavereita myös työpaikan ulkopuolella. Töissä kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja ajattelevat toisiaan. Työntekijöillä on itsenäisessä työssään paljon vapautta. Valtaosa päivistä tehdään itsenäisesti työmaalla ja siksi oman työn suunnittelu on myös välttämätöntä. Kuljettajat saavat suunnitella myös työvuorojaan itse.

Yrityksessä muistetaan myös kehua ja kiittää. Kun onnistutaan, se sanotaan ääneen. Johtamistyyli on hyvin keskusteleva ja osallistava. Leinonen kyselee mieluummin kuin sanelee. Jokaisen mielipidettä kysytään ja kaikki näkemykset pyritään ottamaan huomioon. Kaikenlaiset asiat ja tilanteet keskustellaan läpi. Kun yritys uusii kalustoaan, kuljettajilta kysytään, millaista hankitaan. Työkoneet vaikuttavat sekä työhön että viihtymiseen. Leinonen pitää hyvää kalustoa siksi erityisen tärkeänä. Keskusteleminen ja yhteinen suunnittelu vahvistavat hänen mielestään porukan tiimihenkeä. “Tämä ei ikinä pyörisi, jos yksi vain sanelisi asiat”, Leinonen täsmentää ja naurahtaa: “Johtoporras ei ole hankalimmasta päästä!”

Leinonen haluaa tarjota tekijöilleen turvallisen työpaikan myös taloudellisessa mielessä. Hänelle on tärkeää, että töitä riittää kaikille kausivaihteluista huolimatta. Palkanmaksu on aina varmaa. Silloin kun on palkkapäivä, se myös tulee eikä siitä tarvitse erikseen huolehtia.

Työntekijöissä arvostetaan monenlaista osaamista

Leinonen arvostaa moniosaajia. Yrityksessä on monipuoliset mahdollisuudet ja sen vuoksi monenlaisesta osaamisesta on hyötyä. Pitkän linjan huipputekijöistä on kova kilpailu, sillä heidät kiinnitetään nopeasti. Vapailla markkinoilla moniosaajia on vähän.

Ilman kokemusta rauhallisuus ja hyvät hermot ovat ominaisuuksia, mitä puutavara-autonkuljettajalla on syytä olla. Kuljettajat ajavat usein kelloa vastaan tehtaiden aikataulujen vuoksi. Laitoksia voi olla useampia ja aikaikkunoita ei neuvotella, ne ilmoitetaan. Toisinaan aikataulut laittavat kuljettajan tilanteeseen, missä painetta pitää sietää. Leinonen on kuitenkin varma, että jokainen jolla on hyvä asenne ja motivaatio, oppii kyllä homman.

Juha Leinosen terveiset hakijoille:

“Aina saa kysyä! Jos on kiinnostunut ryhtymään kuljettajaksi ja on hyvä asenne, niin ilman muuta ottaa yhteyttä. Niin nuorien kuin vanhojen kuskien kohdalla ollaan nähty se, että ensimmäiset 2-3 viikkoa kyllä näyttävät sen, lähteekö homma pelittämään. Yrittänyttä ei laiteta!”

Takaisin ylös