Risu Racing Oy

Lapin Louella sijaitseva Risu Racing on perustettu vuonna 2008. Yritys tarjoaa metsänhakkuupalveluita Rovaniemen ja Tervolan seudulla. Tavallisen metsänhakkuun lisäksi he tekevät kokorankahakkuita ensiharvennuskohteissa.

Lappi, Loue 12

Kahden yrittäjän omistama metsäpuolen yritys

Risu Racing on Harri Tryykin ja Hannu Rannan perustama yritys. Kaksikko omistaa myös vuonna 2000 perustetun koneurakointiyrityksen, MaMe Oy:n, josta Risu Racing eriytyi omaksi metsäpuolen yrityksekseen vuonna 2008. Risu Racingilla työskentelee kymmenkunta metsäkoneenkuljettajaa, jotka tekevät tavalliset pyöreiden puiden hakkuut kolmella ketjulla ja ensiharvennuskohteiden kokorankahakkuut giljotiinilla. Työntekijöiden ja toiminimellä tekevien kuljettajien lisäksi myös Harri ja Hannu ajavat metsäkoneita.

Työpaikalla viihtyminen edellyttää joustavuutta

Hannu Rannan mukaan heidän yrityksessään on hyvä yhteishenki. Kaikki vetävät yhtä köyttä ja töissä vallitsee tiimihenki. Kun joku tarvitsee apua tai neuvoa, jokainen yrittää auttaa parhaansa mukaan. Yrityksessä on myös koulutettu ja autettu monia nuoriakin alalle, mikä kertoo yrityksen hengestä. Hänen mukaansa ilmapiiriä on vaikeaa kuvailla ja siten kehottaa hakijoita tulemaan ja kokemaan sen itse.

Hyvän tiimipelaamisen lisäksi Risu Racingilla viihtymiseen vaikuttaa joustavuus. Ranta ja Tryyki ovat sitä mieltä, että hyvä johtaja ei ole turhan kireä nipottaja. Kun työntekijä tarvitsee vapaata töistä oman menonsa takia, he tekevät parhaansa järjestääkseen sen. Lomien lisäksi pyritään antamaan vapaapäiviä, kun niitä pyydetään. Yritys järjestää myös satunnaisia virkistyshetkiä työporukalle. Yhdessä mennään esimerkiksi syömään johonkin kivaan paikkaan.

Työntekijässä arvostetaan rehellisyyttä ja oma-aloitteisuutta

Risu Racingilla arvostetaan rehellisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Jos tulee ongelmia, niistä kannattaa kertoa rohkeasti ja kysyä neuvoa. Neuvon kysyminen ja vastaanottaminen on tärkeää. Kun asioista kertoo ensin, voidaan neuvotella yhdessä eteneminen ja siten päästään paljon helpommalla. Kalleimmat virheet sattuvat usein silloin, kun yritetään pärjätä asioiden kanssa yksin.

Hannu Rannan terveiset hakijoille

“Metsässä on hyvä olla. Täällä saa olla rauhassa. Ei tuu kukaan repimään hihasta, vaan oman työn saa tehdä kaikessa rauhassa. Heti, kun on tehnyt, näkee sen oman työn jäljen. Ei tarvi kuin kattoa selän taakse, niin näkee harvesterista, mitä sai aikaiseksi. Tulos on siinä selän takana.”

Takaisin ylös