Uusitalo Group

Uusitalo Group on perustettu vuonna 1999. Yrityksen pääpalveluihin kuuluvat koneellinen puunkorjuu, maansiirtotyöt ja maantiekuljetukset. Keski-Pohjanmaalla sijaitseva yritys tarjoaa palveluita omalla alueellaan. Poikkeuksena on puunkorjuupalvelut, joita he tarjoavat koko Suomen alueella.

Keski-Pohjanmaa, Kannus 20

Maan ja metsän ammattilainen

Uusitalo Group tarjoaa pääasiassa koneellista puunkorjuuta, maansiirtotöitä ja maantiekuljetuksia. Jo valmiiksi monipuolisen palvelutarjonnan lisäksi he tarjoavat majoituspalveluita ja raskaan kaluston huoltopalveluita. Yritys tarjoaa palveluitaan pääasiassa Keski-Pohjanmaalla. Poikkeuksena ovat puunkorjuupalvelut, joita tarjotaan koko Suomen alueella. Uusitalo Groupiin kuuluu 20 työntekijää, joista 3 on puutavara-autonkuljettajaa ja 17 metsäkoneenkuljettajaa.

Pitkät työsuhteet kertovat viihtymisestä

Yrittäjä Marko Uusitalo kertoo yrityksen yhteishengen olevan hyvä. Yrityksessä on paljon pitkiä työsuhteita ja vaihtuvuutta työntekijöissä on vähän. Yrityksen perustajasuku on mukana tekemässä töitä useammassa sukupolvessa. Uusitalot pyrkivät säännöllisesti järjestämään jotain mukavaa tekemistä yhdessä työporukan kesken. Itse tekeminen voi olla jotain yksinkertaista, kuten jääkiekon pelaamista yhdessä.

Uusitalo Group on halunnut panostaa koneisiin ja työntekijöiden autoihin. Äskettäin he ostivat noin 20 uutta lava-autoa. Hankinnassa ajateltiin työntekijöiden turvallisuutta ja työnteon sujuvuutta. Sillä haluttiin varmistaa, että kuljettajat pääsevät kulkemaan varmasti ja mukavasti. Itse työ tehdään koneessa ja välimatkat ovat pitkiä, joten investointi paransi työntekijöiden työoloja toivotulla tavalla.

Työntekijöitä kohtaan halutaan olla myös joustavia. Jokainen voi kertoa johdolle, jos itsellä on esimerkiksi meno, mitä varten tarvitsisi vapaata. Tällaiset tilanteet pyritään aina järjestämään. Myös työvuorot tehdään pääosin yhdessä, jotta kaikki voidaan ottaa huomioon ja jokainen pystyy vaikuttamaan.

Työntekijässä arvostetaan osaamista

Uusissa työntekijöissä Uusitalo arvostaa osaamista. Taitojen lisäksi hän korostaa luotettavuutta ja rehellisyyttä, mitä jokaisessa työsuhteessa tarvitaan. Hän kertoo arvostavansa myös toisten huomioimista. “Sellaista taitoa, että voidaan ajatella näitä asioita vähän muiltakin kuin omalta kantilta”, hän täsmentää.

Marko Uusitalon terveiset hakijoille:

Meillä on monipuolinen työpaikka, jossa on mahdollisuus kehittää itseään. Täällä pystyy tekemään monenlaista hommaa. Vaihtoehtoina ei ole ainoastaan moto tai ajokone, vaan töitä pystytään vaihtelemaan ja siten voi kokeilla sitä, mikä itse kullekin tuntuu oikealle. Meillä olisi kova kysyntä moniosaajille. Jos osaat monenlaista, se on vain hyvä!

Takaisin ylös