30.10.2024

Yritysesittelyssä Konnekuljetus oy

Konnegroup on monipuolinen logistiikka-alan konserni, jonka historia ulottuu vuonna 1987 perustettuun Konnekuljetus oy:hyn. Konnegroup työllistää tällä hetkellä 200 henkilöä, ja siihen kuuluu metsäteollisuuden kuljetuksiin erikoistuneen Konnekuljetuksen lisäksi monipuolinen metsäenergian ja kiertotalouden avaintoimija Kosken Megawatti ja raskaan kaluston huoltoihin erikoistunut Konne Service. Viimeisimpänä mukaan on tullut myös Matec-trailer, joka suunnittelee ja rakentaa raskaan kaluston perävaunuja ja metsäteollisuuden kuljetuksiin erikoistunut JM Metsänen oy.

Konnegroupin missiona onkin olla täyden palvelun logistiikkakumppani, joka pystyy hoitamaan kokonaisuuksia sujuvasti ja ammattitaidolla. Jututimme Konnegroupin toimitusjohtajaa Mika Liimataista ja Konnekuljetuksen logistiikkapäällikköä Antti-Heikki Puttosta työstä logistiikka-alalla ja Konnekuljetuksella.

Perheyrityksen arvot ohjaavat työtä Konnekuljetuksella

Vahvasta kasvusta huolimatta Konnekuljetuksella vaalitaan perheyrityksen arvoja, kertovat Mika ja Antti-Heikki. Konnekuljetus haluaa olla mukautuva ja reilu työnantaja, joka ymmärtää myös erilaisia elämäntilanteita. Toki tie on kaksisuuntainen, ja parhaat tulokset saadaan aikaan hyvällä yhteistyöllä. Tärkeää on myös kollegoiden välinen yhteishenki ja auttamisen kulttuuri: Konnekuljetuksella kokeneemmat kuljettajat ovat avainasemassa kouluttamassa ja siirtämässä osaamista uusille alalle tuleville.

Turvallisuus edellä

Logistiikassa työturvallisuus ja vastuullisuus on mennyt hurjasti eteenpäin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tässä Konnekuljetus haluaa olla suunnannäyttäjänä etunenässä. Liian vaarallisiin olosuhteisiin ei lähdetä töitä tekemään, vaikka toisinaan aikataululliset paineet ovat kovat, ja koneiden sekä työvälineiden tulee olla kunnossa ja turvallisia. Vastuullisuus työhyvinvoinnin sekä arjen ja työn yhteensovittamisen kannalta on myös tärkeää – siksi esimerkiksi työvuorot pyritään pitämään mahdollisimman säntillisinä.

Urapolku voi viedä kuljettajasta vaikka toimitusjohtajaksi saakka

Urapoluista kysyttäessä toimitusjohtaja Mika Liimatainen tuumaa oitis, että Konnekuljetuksella on mahdollista edetä kuljettajasta aina toimitusjohtajaksi saakka. Silloin on kuitenkin oltava valmis tekemään töitä ja opiskelemaan oman työn ohella. Hyvä esimerkki mahdollisuuksista edetä urapolulla on nykyinen logistiikkapäällikkö Antti-Heikki Puttonen.

Antti-Heikki aloitti työt oppisopimuksella Konnekuljetuksen hallilla vuonna 2012 edeten siitä kortin saatuaan kuljettajaksi. Vuonna 2016 Antti-Heikki siirtyi kuljettajasta ajojärjestelijäksi ja vuonna 2020 edelleen kuljetuspäälliköksi. Nyt vuonna 2024 matka työssä oppien ja opiskellen on vienyt jo koko logistiikkaporukasta vastaavaksi logistiikkapäälliköksi. Aivan kevyitä vuodet töitä, opintoja ja perhettä yhdistäen eivät ole Antti-Heikin mukaan olleet, mutta maalissa urakka palkitsee tekijänsä.

Myös työssä oppien on mahdollista kasvaa ja kehittyä, kunhan motivaatiota löytyy. Konnekuljetuksella on mahdollista tehdä monenlaisia töitä, tällä tavoin moniosaajat voivat saada vaihtelua omaan työarkeen.

Töihin logistiikka-alalle ja Konnekuljetukselle

Logistiikka-ala sopii reippaille, oma-aloitteisille ja toimeen tarttuville tekijöille. Logistiikka-alalla täytyy olla myös kyvykäs vastaanottamaan ohjeita ja toimimaan niiden mukaisesti, sillä työ on vastuullista ja olosuhteet voivat olla välillä haastavia. Myös tietotekniikka on suuri osa jokapäiväistä työtä, joten sen kanssa on tultava toimeen. Fyysistä voimaa ei nykyään enää tarvita, joten ala sopii kenelle tahansa sukupuolesta riippumatta. Konnekuljetuksella onkin töissä muutamia naiskuljettajia, jotka ovat Mikan ja Antti-Heikin mukaan todella hyviä työssään.

Konnekuljetus on tehnyt vuosien varrella tiivistä yhteistyötä logistiikka-alan oppilaitosten kanssa, ja alalle pääseekin parhaiten tarttumalla tilaisuuksiin jo opintojen aikana. Mikäli ammattitaito on jo hanskassa, kannattaa rohkeasti lähettää avoin työhakemus, vaikkei paikkoja olisi sillä hetkellä avoimessa haussa. Myös alan verkostot ovat hyvä väylä työllistyä.

Pulaa tekijöistä on tällä hetkellä erityisesti energiapuupuolella sekä raskaan kaluston korjaajissa, joten jos pohdit tulevaisuuden urapolkuja, otapa selvää näistä.

Seuraavassa artikkelissa sukellamme syvemmin kuljettajien arjen työhön, pysyhän kuulolla!

Takaisin ylös